Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji... Celý popis
Koupit za 183 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Mitoku Yamato shoyu sojová omáčka 1 l
Doprava:
100 Kč
Skladem
183 Kč
Koupit za 183 Kč
Popis
Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji přídáte již během vaření.
Postup výroby
Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.
Použití
- K dochucení polévek, omáček, dresinků, marinád, do salátů (miso dip se sójovou omáčkou), při servírování sushi (vyzkoušejte náš recept na jeho přípravu)...
Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou yamato.
Složení
sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Alergeny: sója, lepek (obsah lepku
Postup výroby
Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.
Použití
- K dochucení polévek, omáček, dresinků, marinád, do salátů (miso dip se sójovou omáčkou), při servírování sushi (vyzkoušejte náš recept na jeho přípravu)...
Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou yamato.
Složení
sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Alergeny: sója, lepek (obsah lepku
Parametry
Výrobce | Mitoku |